Thursday, 3 September 2009

Joie de viere...Part 2

Morning everyone...today is a "meetings" day, pagi petang, pagi here in Menara, petang will be in PJ with the engineers....letih! Well, before I begin my day, let's enjoy some more pictures from Ayer Baloi....joie de viere...bliss...Umar, enjoying his food during iftar...he's such a pleasant boy, so far has not missed any day, and all he has been asking for iftar were biscuits, cheese on toasts or fried chicken...
During iftar, dining table and chairs were from Rengit...all second hand, but solid wood and very murah...
Hajar, roaming around the house...
Biskut samprit...resepi Lyana A Peek Into Life....
My new oven, bought from Carrefour!
Muhammad, my little man...
Hajar, seluk tong keropok....when all her brothers were half pengsan fasting...
Pinggan mangkuk lama, all from Rengit..
Old console? table, from Rengit also...
Khadijah...known to be horizontal almost all the time if she can, waiting for iftar..
Yusof in his boxers, making his goal post...
Umar...dozed off while waiting for iftar...notice the cakes which topping had been eaten by Hajar, next to him..
Ibraheem....dsah penat dah tunggu bukak posa...
Habis......

11 comments:

Ida Hariati Hashim said...

Salam Kak Yani,

nice pic la..BTW, Rengit ni kat mana? Habaq mai sini, sis..i nak p cari barang lama la..

Ida Hariati Hashim said...

ooo..hahahahah, apa la slow giler i ni, Rengit tu nama tempat..Sungai Rengit..ya Allah..

Lyana Mauseth said...

hehe menjadi jgk samprit u kan...i punya dah habis...tgklah esok nak buat lain..mkn sampai muntah!

i like la old tea set tu...mana u cari? i nak jugak!!

Lyana Mauseth said...

seronok pulak i tgk ank2 ramai ni kan...best ja...

Kak Ezza@makcik Blogger said...

Yani...

suka lah tengok rumah you kat kampung ni...bila tgk anak anak you ni, teringat masa anak nak I kecik kecik dulu...sama lah bentuk nya..hahaha...semua nya menunggu waktu waktu berbuka....
comel nya baby Muhammad! boleh pinjam sekejap tak? i ni tabik kat you dan hubby..bagi nama nama yang baik dalam islam walau pun you berdua berpendidikan barat..Syabas dik!

Naz said...

Yani,
I balik nanti nak pinjam Hajar...hehe!
I love that girl :)

Wiz said...

Loving your house Yanie. Do you go back often?

Kitchen Guardian said...

ida and lyana,

talipon je i bila nak pi ayer baloi, ok! kita pi rengit cari furniture lama, pulau pisang fishing, pontian kalau nak beli baking supplies and pi pekan ayer baloi tiap-tiap hari @ 4 to get fish and seafood...lunch at kukup, seafood haven...murah sangat-sangat!!

Kitchen Guardian said...

kak ezza,
kena pinjam maknye sekali, muhd minum susu mak!!bukan apa, we decided on all those names sebab i ni susah nak ingat nama nama anak kawan kawan!!

Kitchen Guardian said...

naz,
boleh..ambiklah hajar tu, nampak je mcm tu tapi she's a bit of a tomboy!!

Kitchen Guardian said...

wiz,
you got my no, call aje, i know yr kids and you will love it there...kita boleh bake jugak, there is a huge baking supply shop in pontian with immense supply of baking stuff!!

Related Posts with Thumbnails